Ev-Dish

Trandafiri din cartofi si bacon

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi am chef de o gustare si m-am gandit la ceva aspectuos dar simplu de facut. Asa ca am decis sa fac trandafir din cartofi si bacon.  Hmmm, cartofii, cred ca sunt cea mai mare slabiciune a mea culinara, in mod special sub forma de tocinei 🙂 Cartofii sunt tuberculi ce cresc in pamant. Au aparut prima oara in America Centrala si de Sud. Sunt peste 100 de sortimente de cartofi comestibili si sunt pe locul 4 in lume la cultivare. Ei reprezinta o sursa importanta de vitamina C, vitamina B6, vitamina K, acid folic, potasiu (mai ales in coaja), saruri minerale, calciu, fier, magneziu si sa nu uitam desigur si de amidon. Cartoful cred ca este ingredientul cel mai des folosit in gastronomia autohtona  insa sa stiti ca are si proprietati terapeutice. Sucul de cartofi ajuta in tratamentul pentru ulcerul gastric, diabet si amelioreaza constipatia, Tot scriindu-va despre cartofi deja imi ploua in gura, asa ca trec la gatit. Spor si voua!

Ingrediente

10 cartofi
4 caserole cu bacon
Ulei de masline
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata si se spala cartofii.
2
Se dau pe o razatoare fina pentru a-i taia felii foarte subtiri.
3
Se pregateste tava pentru copt, si anume o tava pentru briose. Se pulverizeaza putin ulei de masline pe ea.
4
Pe cate o felie de bacon, se aseaza gen "domino cazut" feliile de cartofi, una peste alta, dar la jumatatea celei anterioare, si tot asa. Se ruleaza fiecare astfel de trandafir in devenire si se aseaza in una din gaurile din tava. Se asezoneaza.
5
Se da la cuptor pana se rumenesc usor, aprox. 30 min..
6
Se presara patrunjel peste ele si pofta buna!