Ev-Dish

Vitello tonnato

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatim mancare cu specific italienesc: vitello tonnato. M-am indragostit de acest fel la un restaurant cu specific italienesc. Am mers pe mana recomandarii bucatarului, italian de altfel, si bine am facut 🙂 Sincer, initial nu mi-am dat seama din ce este facut sosul, dar a fost o explozie minunata de gusturi. Ei, desigur ca a trebuit sa invat si eu sa gatesc. Secretul sosului e ansoaul: un peste pe cat de mic pe atat de scump, dar gasiti borcanase mici la un pret accesibil, mai ales ca nu se foloseste mult. Imi ploua in gura, asa ca trec la gatit. Spor si voua dragilor!

Ingrediente

1 muschi de vitel (aprox. 600 gr.)
1 conserva de ton
1 ceapa
1 morcov
1 bucatica de telina
2 foi de dafin
½ pahar de vin alb
2 galbenusuri
2 lingurite capere
2 castraveciori murati
4 fileuri de ansoa
Zeama de la ½ lamaie
Ulei
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata legumele, se spala, se taie bucati mici si se pun la fiert impreuna cu bucata de carne in apa cu sare, piper, foile de dafin si vinul. Se lasa la fiert aprox. 1.5 ore.
2
Se face maioneza din 2 galbenusuri. Atentie sa fie proaspete ouale.
3
Se mixeaza pe blender: tonul, fileurile de ansoa cu caperele si castravetii murati. Ca sa prinda consistenta, adaugati putina zeama de lamaie. Se adauga mixul peste maioneza, se asezoneaza si se amesteca. Dupa textura si gust, se mai adauga sau nu zeama de lamaie.
4
Carnea racita se taie felii cat de subtiri. Se aseaza in farfurie, iar peste ea se toarna sos.
5
Un deliciu. Pofta buna!