Ev-Dish

Vita la gratar cu salata

  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Carnea mea preferata? Vita. Si inca cum. Vita am mancat toti cu siguranta, mai ales in tocanitele, fripturile si ciorbele bunicii. Mi le amintesc cu drag. Insa cu ani in urma am descoperit vita lasata la maturat, iar chiar gatita in sange, sau chiar medium este un fantastic deliciu. Zici ca e o petrecere facuta de papilele gustative, una chiar cu multe artificii. Cea mai buna vita am mancat in Barcelona. Si nu pentru ca au vite mai deosebite, ci doar pentru ca este tinuta la maturat carnea cum trebuie. Daca imi voi mai planifica o vacanta in Barcelona, unul din motive sigur va fi vita. Asadar azi am ales ceva super simplu de facut: gratar de vita cu salata si paine prajita. Fata de cativa ani in urma, acum se gaseste in comert vita chiar macerata. Un meniu extraordinar si foarte foarte rapid de facut. V-as zice spor ca de obicei, dar pana va zic e si gata gratarul 🙂

Ingrediente

2 bucatele vrabioara de vita
20 gr unt
4 felii de paine
2 maini de baby spanac
1 ciorchine de rosii cherry
Ulei de masline
Otet balsamic
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Pentru salata se spala legumele, se taie felii rosiile si se adauga in amestecul facut din ulei de masline, otet balsamic, sare si piper.
2
Se pune pe gratarul incins carnea (carnea trebuie sa fie la temperature camerei). Pentru a fi in sange eu o las cate 3 min pe fiecare parte, la foc mai mare. Daca o doriti mai bine facuta o puteti lasa cate 4, 5 min. Dar eu zic ca e pacat sa mancati vita prea bine facuta :)
3
Se scoate carnea cand e gata si se lasa la odihnit cat punem si feliile de paine pe gratar. Dar nu uitati dupa ce scoateti carnea sa o asezonati si sa puneti cate o felie de unt peste ea.
4
Se serveste gratarul cu salata si paine prajita. Pofta buna!