Ev-Dish

Vita in bere la cuptor cu sufleu de cartofi si broccoli

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc vita in bere. De la bere, carnea ia o savoare diferita si delicioasa. Carnea se topeste in gura! Iar sufleul de cartofi si broccoli il mai gasiti postat pe blog. Pe mine m-a cucerit si il gatesc des. De data aceasta l-am facut fara ceapa pentru a ii mai schimba gustul 🙂 Va reamintesc ca broccoli este o leguma foarte sanatoasa, slaba in numarul caloriilor si contine multe vitamine (vitamina C, K, A, E, B6) si multe minerale (fier, calciu, magneziu, seleniu, potasiu). Broccoli contine mai multa vitamina C chiar si decat o portocala. Azi luam o cina copioasa si delicioasa. Spor la gatit!

Ingrediente

4 bucati muschi de vita
250 gr cartofi
100 gr broccoli
1 ou
40 ml lapte
30 gr unt
Ulei de masline
2 foi de dafin
Sare
Piper
Patrunjel
Un praf nucsoara
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Intr-un vas de yena se pune vita, foile de dafin, se asezoneaza si se adauga bere cat sa acopere carnea. Se acopera vasul, dar daca nu aveti capac la vas, puteti folosi folie de Al pentru a acoperi. Se lasa la cuptor 1 -1,5 ore. Dupa o ora se verifica din cand in cand carnea pentru a vedea daca e gata.
2
Se curata, se spala si se taie cuburi cartofii. Se pun la fier in apa cu sare, iar dupa ce fierb 5 minute se adauga broccoli si se mai lasa 10 min la fiert.
3
Cand sunt fierte legumele, se scurg si se zdrobesc cu o paleta pentru piure. Se adauga oul, laptele, untul, sare, piper si praful de nucsoara. Se amesteca pana compozitia devine omogena.
4
Compozitia se pune in forme de silicon (eu am folosit forme pentru briose), se pun pe o tava si se dau la cuptor pana se rumenesc (aprox. 20-30 min).
5
Vita in bere la cuptor cu sufleu de cartofi si broccoli. Pofta buna!