Ev-Dish

Vita cu sos de ciuperci si garnitura de legume

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi facem vita cu legume si sos de ciuperci. Deja in reteta sa gasesc 3 ingrediente – cele mai preferate sufletului meu: cartofi, vita si ciuperci. O delicatese va iesi in final. Cartofii prefierti si apoi pusi pe gratar sunt un maxim deliciu si ceva foarte simplu de facut. O combinatie absolut delicioasa. O voi mai face curand, cu siguranta. Spor!

Ingrediente

2 bucati vrabioara de vita
2 cartofi
50 gr unt
1 brocoli
2 cartofi
1 caserola mica de ciuperci
1 ceapa
4 catei de usturoi
200 ml smantana
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curate si se spala cartofii se se pun la fiert 10 min, dupa care se scot si se clatesc cu apa rece. Se taie rondele groase cam cat 1 deget si se pun pe gratarul incins. Se asezoneaza pe fiecare parte. Pe gratar se poate pune si putin unt, da o savoare mai deosebita crustei. Eu una asa am facut.
2
Separat se toaca marunt marunt ceapa, usturoiul si jumatate de caserola de ciuperci. Se pune putin unt intr-o tigate, se adauga ceapa si usturoiul, iar dupa cateva minute si ciuperile tocate marunt si se amesteca. Se asezoneaza. Cand par toate patrunse se adauga si smantana si se amsteca pe foc pana sosul prinde consistenta.
3
Separat in apa ce clocoteste se pune broccoli taiat buchetele si ciupercile ramase intregi. Dupa ce fierb 10 min, se scurg, se asezoneaza si se adauga putin unt.
4
Vrabioara se asezoneaza si se pune pe gratar, 4 minute pe fiecare parte. Cand este gata se pune putin unt peste ea.
5
La final eu am adaugat si putin patrunjel la montarea in farfurie. Vita cu sos de ciuperci si garnitura de legume. Pofta buna!