Ev-Dish

Vita cu sos de branza si salata

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi am avut chef de vita. Mereu cand gatesc vita, ma gandesc la cea pe care am mancat-o in Barcelona fiind cea mai buna din cele incercate de mine. Si asta pentru ca este tinuta la maturat carnea, ceea ce la noi nu se prea intampla. Eu de obicei o fac la gratar dar ca sa mai schimbam gustul azi folosesc unt. Va iesi vita inabusita in unt, salata si paine la cuptor. Carnea iese foarte moale si in combinatie cu painea usor crocanta e un deliciu. E o masa consistenta si imediat e gata de preparat. Spor!

Ingrediente

1 bucata de vrabioara de vita
30 gr unt
Salata verde
3-4 rosii
Branza diferite feluri: gorgonzila, parmesan, cheddar, cascaval afumat (ce branza preferati in principiu)
Cateva felii de paine
1 lingura de iaurt
1 lingurita otet balsamic
Patrunel
Ulei de masline
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se spala salata verde si rosiile, se taie si se pun intr-un bol. Intr-un castronel se face dressing-ul pentru salata: iaurtul, putin ulei de masline, otetul balsamic, sare, piper si patrunjel. Dupa se amesteca dressing-ul cu legumele.
2
Intr-o tava se pune hartie de copt, se pun feliile de paine, se asezoneaza, se adauga putin patrunjel, putin ulei de masline din loc in loc si se da la cuptorul incins aprox. 15 min pana ce painea devine usor crocanta.
3
Intr-o tigaie incinsa se pune aproape tot untul (se mai lasa putin si pentru cand va fi gata vita), iar apoi se adauga carnea. Se lasa la inabusit pe fiecare parte aproximativ 4 minute. Se scoate carnea, se pune putin unt pe ea si se lasa sa se odihneasca cat facem sosul. In zeama ramasa de la carne se adauga treptat branzeturile rase si se amesteca continuu pana ce sosul prinde consistenta.
4
Vita in unt cu sos de branza, salata si paine crocanta. Pofta buna!