
Azi am chef de o gustare si m-am gandit la ceva aspectuos dar simplu de facut. Asa ca am decis sa fac trandafir din cartofi si bacon. Hmmm, cartofii, cred ca sunt cea mai mare slabiciune a mea culinara, in mod special sub forma de tocinei 🙂 Cartofii sunt tuberculi ce cresc in pamant. Au aparut prima oara in America Centrala si de Sud. Sunt peste 100 de sortimente de cartofi comestibili si sunt pe locul 4 in lume la cultivare. Ei reprezinta o sursa importanta de vitamina C, vitamina B6, vitamina K, acid folic, potasiu (mai ales in coaja), saruri minerale, calciu, fier, magneziu si sa nu uitam desigur si de amidon. Cartoful cred ca este ingredientul cel mai des folosit in gastronomia autohtona insa sa stiti ca are si proprietati terapeutice. Sucul de cartofi ajuta in tratamentul pentru ulcerul gastric, diabet si amelioreaza constipatia, Tot scriindu-va despre cartofi deja imi ploua in gura, asa ca trec la gatit. Spor si voua!
10 cartofi |
4 caserole cu bacon |
Ulei de masline |
Patrunjel |
Sare |
Piper |
1 comment
TI-A PLACUT RETETA? SPUNE-NE PAREREA TA!
Adresa de email nu va fi publicata pe site.