
Azi gatesc iar mancare chinezeasca: taitei de orez, vita si sos. V-am mai povestit de urechi de lemn, e o specie de ciuperci originara din China (creste pe trunchi de copaci), numele ei stiintific fiind Auricularia auricula-judae. Ele in engleza sunt denumite wood ear fungus, de unde traducerea in limba romana – urechi de lemn. Chinezii le zic ciuperci negre. Urechile de lemn sunt si foarte sanatoase. Ele contin calciu, zinc, fier si potasiu. Aceste ciuperci in combinatie cu vita sunt un deliciu, o explozie de gusturi fix pe placul meu. Imi ploua in gura, asa ca trec la gatit. Spor si voua!
1 bucatica muschi de vita |
4 catei de usturoi |
1 punga urechi de lemn |
1 punga taitei din orez |
200 ml vin |
1 iaurt mic |
Sos de soia |
Ulei de susan |
Sare |
Piper |
TI-A PLACUT RETETA? SPUNE-NE PAREREA TA!
Adresa de email nu va fi publicata pe site.