Ev-Dish

Taitei de orez cu vita, urechi si sos

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc iar mancare chinezeasca: taitei de orez, vita si sos. V-am mai povestit de urechi de lemn, e o specie de ciuperci originara din China (creste pe trunchi de copaci), numele ei stiintific fiind Auricularia auricula-judae. Ele in engleza sunt denumite wood ear fungus, de unde traducerea in limba romana – urechi de lemn. Chinezii le zic ciuperci negre. Urechile de lemn sunt si foarte sanatoase. Ele contin calciu, zinc, fier si potasiu.  Aceste ciuperci in combinatie cu vita sunt un deliciu, o explozie de gusturi fix pe placul meu. Imi ploua in gura, asa ca trec la gatit. Spor si voua!

Ingrediente

1 bucatica muschi de vita
4 catei de usturoi
1 punga urechi de lemn
1 punga taitei din orez
200 ml vin
1 iaurt mic
Sos de soia
Ulei de susan
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se pun urechile de lemn la inmuiat in apa, dupa cum scrie in instructiuni de pe punga. Ele trebuia sa stea aproximativ 15 min in apa, caci sunt dezhidratate.
2
Intre timp, se curate si se toaca marunt marunt usturoiul.
3
Bucatica de carne se taie in cuburi mici.
4
Intr-un wok (se poate folosi si o tigaie normala) se pun 2-3 linguri de ulei de susan, se adauga carnea si se amesteca continuu. Dupa aproximativ 10 min se adauga usturoiul si urechile scurse bine de apa. Se mai lasa pe foc 5-10 min, intre timp amestecand.
5
Se adauga 2-3 linguri sos de soia, vinul, sare si piper. Se lasa la fiert pana ce incepe sa scada sosul, iar la final se adauga 5-6 linguri de iaurt. Se mai lasa pe foc pana incepe sa clocoteasca, dar amestecand continuu.
6
Taiteii se fierb conform instructiuni de pe punga (de lasa cateva minute in apa clocotita).
7
Se scurg taiteii si se adauga sosul cu vita si urechi.
8
Pofta buna!