Ev-Dish

Tagliatelle cu urechi de lemn

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc ceva simplu si foarte gustos. De urechi de lemn v-am mai povestit, sunt un soi de ciuperci chinezesti, bogate in potasiu, fier, calciu si zinc, ajuta la vindecarea racelilor si la scaderea colesterolului. Si mai sunt si delicioase. Trec la gatit, spor si voua!

Ingrediente

500 gr tagliatelle
1 punga 50 gr de urechi de lemn
2 linguri sos soia
5 catei de usturoi
1 mana seminte de in
200 ml smantana
1 lingurita mustar
½ pahar de vin alb
Patrunjel
Oregano
Ulei masline
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se pun ciupercile in apa calduta la dezhidratat pentru 15 min.
2
Se pun la fiert tagliatellele conform instructiunilor de pe ambalaj si se scurg.
3
Dupa ce s-au deshidratat ciupercile se toaca marunt. La fel si usturoiul.
4
Intr-o tigaie pe foc se pune putin ulei de masline, se adauga usturoiul, ciupercile si se asezoneaza. Se lasa putin pe foc, pana ce prinde culoare usturoiul.
5
Se adauga sosul de soia, vinul si se lasa sa fiarba, pana ce scade sosul.
6
Dupa ce scade sosul se adauga semintele de in, smantana, mustarul, verdeata si se amesteca. Se lasa pe foc cateva minute pana ce sosul prinde consistenta dorita. Daca mai este cazul, se mai asezoneaza.
7
Pofta buna!