Ev-Dish

Supa de vita cu taitei de casa

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Dupa cum v-am mai scris, sunt un mare fan al supelor de legume, din carne si oase, supe creme, al borsurilor, ciorbelor. Nu doar ca sunt gustoase si te incalzesc parca la suflet in zilele friguroase, sunt si sanatoase, ajuta tranzitul si digestia, hidrateaza, inclusiv ajuta la cresterea imunitatii. In plus, stim inca de la bunici ca alunga raceala 🙂 Supele imi vor aminti mereu de bunica (ii ziceam Omi), care ma astepta de la scoala mereu cu o supa limpede si calda. Gata cu povestile, trec la treaba. Spor si voua!

Ingrediente

1 kg carne de vita cu os
1 telina
2 cepe
1 pastarnac
2 morcovi
1 radacina patrunjel
100 gr faina
1 ou
Ulei de masline
Patrunjel proaspat
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se pune carnea la fiert in apa pentru aproximativ 40-50 minute. Intre timp se aduna spuma formata in timpul fierberii.
2
Se spala, se curata legumele si se taie marunt pentru a le adauga in supa dupa cele 40-50 min in care a fiert carnea. Se mai lasa pe foc aprox. 1 ora, se asezoneaza, se strecoara supa prin sita si se adauga patrunjel proaspat.
3
Intre timp se prepara taiteii. Se framanta faina cu oul si cu o lingurita de ulei de masline.
4
Aluatul se da la frigider aprox. jumatate de ora.
5
Se intinde aluatul cu un sucitor, se ruleaza si se taie taiteii. Daca aveti o masina de taitei cu atat mai bine :)
6
Se fierb taiteii separat si se adauga in supa.
7
Pofta buna!