Ev-Dish

Supa de gaina cu taitei

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Nici o zi fara supa sau ciorba. Ce sa mai zic,de Craciun fara? Trebuie sa dregem cu ceva grasimea unor mancaruri. Asa ca facem o supa limpede de gaina cu taitei. Fierbinte, iti incalzeste si sufletul la ce frig este afara sau a fost, in functie de anotimpul cand o gatiti. Spor la gatit!

Ingrediente

½ gaina de tara preferabil
2 cepe
3 morcovi
1/2 de telina mica
1 radacina pastarnac
Sare
Piper
Patrunjel
Lamaie optional
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata legumele si se pun la fiert cu carnea in apa cu putina sare. Supa, dupa ce incepe sa fiarba, se spumuieste periodic. Se fierbe supa aproximativ 2 ore.
2
Se scoate carnea si legumele din supa. Carnea se taie cubulete si se adauga din nou in supa.
3
Intre timp se fierb separat taiteii in apa cu sare clocotind. Se scurg intr-o strecuratoare.
4
Se adauga taiteii in supa, se adauga piper, patrunjel si sare daca mai este cazul.
5
Eu mai adaug direct in bol zeama de lamaie, dar e optiunea voastra de gust :)
6
Pofta buna!