Ev-Dish

Supa de cocos cu taitei

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Supa de cocos. Numai cand pronunt, imi vin in minte zilele geroase de iarna cand iti e drag sa te incalzesti cu o supa fierbinte. Ce sa mai zic de cat de mult imi aminteste de copilarie, de vizitele la bunica cand ieseam de la scoala, iar ea ma astepta mereu cu o supa turnata in bol, aburinda, cu stelute de grasime la suprafata, iar patrunjelul proaspat tocat si presarat peste te indemna sa te infrupti in ea. Asa ca am pastrat traditia si fac des supa. Azi e supa de cocos cu taitei. E gustoasa si usor de preparat, doar necesita putina rabdare pentru a o fierbe la foc mediu. Mult spor!

Ingrediente

Jumatate cocos de tara
2 cepe
2 morcovi
1 telina medie
1 pastarnac
3 catei de usturoi
1 punga de taitei
1 foaie de dafin
Patrunjel
Ceapa verde
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Carnea taiata, legumele curatate sis palate se pun la fiert in apa. Se adauga o lingura rasa de sare. Cand incepe sa fiarba se aduna spuma formata pentru ca supa sa iasa limpede. Supa se fierbe pe un foc mediu si nu mare pentru a clocoti, iese mult mai gustoasa astfel.
2
Atunci cand carnea si legumele sunt fierte, se scot, iar supa se strecoara. Se adauga piper dupa gust.
3
Separat se fierb taiteii in apa cu sare, iar cand sunt gata, se scurg, se clatesc si se adauga in supa. Se toata patrunjelul si se adauga in supa. Mie imi place mult patrunjelul, si msi adaug separate si in bol dup ace am turnat supa. Pofta buna!