Ev-Dish

Supa cu galuste de vita

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Stiu… stiu, ma tot repet ca sunt innebunita dupa supe, dar cea de azi e una speciala, una asiatica. Dupa care, evident lesin 🙂 Imi place fantastic de mult mancarea asiatica, japoneza, chinezeasca, oricare. Au arome si o textura cu totul diferita de mancarea noastra, chiar si de mancarea europeana. Nu mai zic, stiti ca media de viata a asiaticilor este mult mai mare decat a noastra? Probabil datorita mancarii sanatoase si a moderatiei. Sper din tot sufletul ca in aceasta viata, sa ajung sa vizitez atat Japonia cat si China, iar unul din obiective va fi cel culinar. Trec la gatit. Spor si voua!

Ingrediente

1 kg carne de vita cu os
500 grame carne tocata de vita macra
2 legaturi ceapa verde
6 catei de usturoi
1 telina
2 cepe galbene
1 pastarnac
3 morcovi
1 radacina patrunjel
300 gr faina
3 oua
Ulei de masline
Patrunjel proaspat
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se pune carnea la fiert in apa pentru aproximativ 40-50 minute. In acest timp se aduna spuma formata in timpul fierberii.
2
Intre timp se prepara glustele. Se framanta faina cu oul si cu 2 lingurite de ulei de masline.
3
Aluatul se da la frigider aprox. jumatate de ora.
4
Se prepara compozitia galustelor. Se spala si se curata legumele.
5
Se toaca marunt usturoiul, ceapa verde si se da si un morcov pe razatoare.
6
Se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, se adauga vita, se asezoneaza si se lasa pe foc pana ce vita este gatita.
7
Legumele ramase se taie marunt pentru a le adauga in supa dupa cele 40-50 min in care a fiert carnea. Se mai lasa pe foc aprox. 1 ora, se asezoneaza, se strecoara supa prin sita si se adauga patrunjel proaspat.
8
Intre timp, aluatul se intinde cu un sucitor, si cu o forma rotunda (ex. pahar) se formaza cercurile pentru galuste. Acestea se mai intind daca aluatul nu este foarte subtire. Cercurile trebuie sa fie foarte subtiri.
9
In cercurile de aluat se adauga cate o lingura din compozitia cu vita si se strang ca niste galuste.
10
Acestea si fierb la abur, eu am folosit o sita dupa cum se vede in poza.
11
Cand acestea sunt gata, se adauga in supa.
12
Pofta buna!