Ev-Dish

Supa crema de legume

  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Dupa cum v-am marturisit si in alte retele, sunt un mare fan al supelor si ciorbelor. Nici o zi fara supa J Asa ca azi am decis sa fac supa crema de legume. Daca e o anume legume ce nu o agreati, o puteti inlocui cu una care va place. Fac foarte des aceasta supa, este delicios de cremoasa, chiar ii puteti adauga si putina smantana daca o vreti si mai fina. Pentru gustul meu este suficient parmezanul. Si pentru a completa gustul cremos cu unul crocant, am decis sa pun paine la cuptor cu ustoroi. O masa usoara si simplu de facut. Spor!

Ingrediente

½ varza
1 brocoli
2 cepe
1 morcov
1 radacina pastarnac
½ telina
5 catei de usturoi
3 cartofi
1 paine
Putin ulei de masline
1 mana de parmesan ras
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata si se spala toate legumele. Intr-o oala mai mare se pun la fiert initial radacinoasele, ceapa si varza – acest lucru pentru ca au timp de fierbere mai mare. Se adauga sare si se lasa la fiert aproximativ 40 min, dupa care se adauga si restul ingredientelor. Se fierb inca o ora aproximativ. Se incearca legumele cu furculita daca sunt fierte inainte de a opri focul. Cand legumele sunt fierte, se mizeaza compozitia. Daca vi se pare ca este prea groasa, se mai adauga putina apa fiarta si se mixeaza din nou. Se adauga piper, parmesan ras si patrunjel.
2
Intre timp pe o tava se adauga hartie de copt, se pun feliile de paine, se asezoneaza, se presara patrunjel si usturoi tocat, si se adauga putin ulei de masline din loc in loc peste ele. Se da la cuptor aprox. 15 min, pana ce painea pare a fi usor crocanta.
3
Supa crema de legume cu paine rumenita la cuptor. Pofta buna!