Ev-Dish

Supa crema de sfecla

  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi e racoare afara si am chef de ceva cald. Azi fac supa crema de sfecla. E simpla si catifelata. Spor la gatit!

Ingrediente

6 sfecle (ale mele erau cam de dimensiunea cartofilor)
6 cartofi
2 cepe
4 catei de usturoi
30 gr unt
Chimion ras
Crutoane
Piper
Sare
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata legumele si se spala. Cartofii si sfecla se taie cuburi, iar ceapa si usturoiul se toaca marunt.
2
In oala se pune untul la topit. Se adauga ceapa si usturoiul. Cand ceapa se inmoaie, se adauga sfecla, cartofii, apa, chimionul ras si sare. Apa acopera legumele aprox. la 1 palma si jumatate.
3
Se lasa la fiert in jur de 40 minute. Se verifica legumele cu furculita daca sunt gata.
4
Cand sunt fierte legumele se dau pe blender si se adauga piper dupa gust. Daca supa crema nu e suficient de lichida si duce spre pireu, se poate adauga apa fiarta si se da prin blender din nou.
5
Se serveste cu crutoane (paine taiata cuburi, asezonata, putin patrunjel, putin ulei de masline – se poate face in tigaie sau la cuptor pe hartie de copt).
6
Supa crema de sfecla. Pofta buna!