Ev-Dish

Supa crema de rata

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Pentru masa de Pasti de anul acesta am vrut o supa mai deosebita. Si am dat fuga la congelator.  Si cand am vazut rata, m-am decis. Supa crema de rata. Sincer, pentru prima oara am facut-o si m-am indragostit de ea.  Carnea de rata e una din preferatele mele, dar dupa vita desigur 🙂 Stiati si ca e foarte sanatoasa? E bogata in minerale, aminoacizi, fier, magneziu, zinc, seleniu,  potasiu, fosfor si multe vitamine. E si slaba in calorii (fara piele). Din pacate nu e asa faimoasa la noi ca in alte tari, poate din cauza aromei atat de diferita, dar gatita cum trebuie e o explozie fantastica pentru pupilele gustative. Trec la gatit. Spor si voua!

Ingrediente

1 rata
3 morcovi
3 cepe
1 telina
4 cartofi
300 gr smantana
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se spala si se curata toate legumele (cartofii se tin in apa rece).
2
Se pune la fiert rata in apa intr-o oala mare pentru aprox. 50 min.
3
Intre timp se spumeaza. Dupa se adauga ceapa, morcovul si telina tocata si se asezoneaza.
4
Dupa inca aprox. 40 min, se scoate carnea si se adauga cartofii si se mai lasa aprox. 30 min.
5
Cat fierb si cartofii, se scoate carnea de pe oase, atentie fara piele.
6
Se opreste focul, se adauga carnea, patrunjelul si se da pe blander.
7
Dupa gust se mai asezoneaza si se adauga smantana.
8
Pofta buna!