Ev-Dish

Supa crema de praz

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi am chef de verde. Asa ca fac supa crema de praz, un deliciu sanatos. Prazul este originar din zonele Marii Mediterane (Asia, Grecia, Egipt). El contine apa aproximativ 90% si este foarte sanatos. Contine vitamine (inclusiv vitamina C), minerale (calciu, magneziu, potasiu, sodiu), grasimi sanatoase, proteine, lipide si glucide. Ajuta la eliminarea toxinelor din organism, ajuta imunitatea, are chiar si rol antiseptic. O minunatie. Spor la gatit! 🙂

Ingrediente

6 fire de praz
4 cartofi
2 cepe
4 catei de usturoi
1 paine
Ulei
Patrunel
Smantana
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.
2
Se curate cartofii, se spala si se taie cubulete mici. La fel, se spala bine prazul si se taie rondele.
3
Oala in care vom fierbe supa, o punem pe foc, adaugam putin ulei si inabusim ceapa si usturoiul. Cand ceapa devine lucioasa adaugam legumele si apa. Se adauga putina sare si se lasa la fiert aprox. 50 min. Se verifica cu furculita daca cartofii sunt fierti la final.
4
Intre timp, painea taiata felii se pune intr-o tava cu hartie de copt. Se adauga sare, piper, patrunjel, picuram putin ulei din loc in loc si dam la cuptor aprox. 15 min pana painea devine usor crocanta.
5
Se adauga in supa piper, patrunjel, si se da la blender. Se serveste cu putina smantana.
6
Pofta buna!