
Azi gatesc supa crema de dovlecei. E un curcubeu pe cerul gurii, chiar si pentru carnivorii inraiti 🙂 Prima oara aceasta supa am facut-o cu ce am gasit in frigider. Pe parcurs am mai imbunatatit-o, desigur dupa gustul meu. Sper sa va placa si voua. Dovleceii au aparut in America de Sud i.Hr.. Stiati ca dovleceii sunt de fapt fructe si nu legume? Un pont, sa stiti ca dovleceii mai mici sunt mult mai aromati decat cei mari. Ei sunt si foarte sanatosi, contin aproximativ 95% apa si contin multe vitamine si minerale (vitamina A, B9, potasiu, fosfor) , si asta mai ales in coaja. Din acest motiv e bine doar sa ii spalati si sa nu ii curatati in afara de capete. Sunt si foarte bogati in fibre. Trec la gatit. Spor si voua!
5 dovlecei |
2 cepe |
1 morcov |
1/2 telina |
1 radacina patrunjel |
6 catei de usturoi |
2 frunze de dafin |
Ulei |
Patrunjel |
Sare |
Piper |
TI-A PLACUT RETETA? SPUNE-NE PAREREA TA!
Adresa de email nu va fi publicata pe site.