Ev-Dish

Supa crema de dovlecei

  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc supa crema de dovlecei. E un curcubeu pe cerul gurii, chiar si pentru carnivorii inraiti 🙂 Prima oara aceasta supa am facut-o cu ce am gasit in frigider. Pe parcurs am mai imbunatatit-o, desigur dupa gustul meu. Sper sa va placa si voua. Dovleceii au aparut in America de Sud i.Hr.. Stiati ca dovleceii sunt de fapt fructe si nu legume? Un pont, sa stiti ca dovleceii mai mici sunt mult mai aromati decat cei mari. Ei sunt si foarte sanatosi, contin aproximativ 95% apa si contin multe vitamine si minerale (vitamina A, B9, potasiu, fosfor) , si asta mai ales in coaja. Din acest motiv e bine doar sa ii spalati si sa nu ii curatati in afara de capete. Sunt si foarte bogati in fibre. Trec la gatit. Spor si voua!

Ingrediente

5 dovlecei
2 cepe
1 morcov
1/2 telina
1 radacina patrunjel
6 catei de usturoi
2 frunze de dafin
Ulei
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se spala si se curata legumele.
2
Inafara de dovlecei, se toc marunt marunt toate legumele. Radacinoasele se dau pe razatoare.
3
In oala in care se va face supa, se pun legumele tocate/rase la calit in ulei incins.
4
Se amesteca, iar cand prind culoare se adauga apa.
5
Cand incepe sa fiarba se adauga foile de dafin si dovleceii taiati in bucati mari.
6
Se lasa la fiert aprox. 50 min.
7
se scot foile de dafin, se asezoneaza si se da pe blender supa.
8
Pentru a fi mai fina, se da si prin sita si se adauga patrunjel.
9
Pofta buna!
10