Ev-Dish

Supa crema de cartofi cu pui

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Sunt o mare fana a supelor si a ciorbelor, dupa cum stiti din blogul meu. Bunica de mica m-a invatat ca la pranz felul intai se mananca mereu o supa sau o ciorba, iar acest obicei mi-a ramas si in ziua de azi. Supa mea preferata este de departe supa crema de cartofi, probabil pentru ca imi plac foarte foarte mult cartofii. Prima oara am mancat in Dresda, Germania, aceasta supa, dar cu crutoane. Am modificat usor reteta si am inlocuit crutoanele cu pui prajit in unt, untul dandu-i o savoare delicioasa. Prima oara cand am gatit aceasta reteta, ai mei au golit oala, le-a placut fantastic de mult. Este o mancare usoara si delicios de cremoasa. Se poate servi ca fel principal la pranz dar se poate servi si seara la cina. De asemenea este foarte potrivita si pentru cei care nu isi mananca legumele din supa (cand eram copil, eram cel mai bun exemplu la a tria ce gaseam in bolul de supa), pentru ca ele fiind mixate, nu le pot alege. Spor la gatit! Sunt convinsa ca va va cuceri reteta.

Ingrediente

6 cartofi mari
1 ceapa
2 catei de usturoi
30 ml smantana
50 gr parmezan
30 gr unt
1 piept de pui dezoasat
Sare si piper
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata cartofii, iar dupa ce se spala bine se taie in cuburi aproximativ egale. Se pun la fiert in apa cat sa acopere cartofii cu 2/3 degete. Se adauga si cateii de usturoi la fiert si sare.
2
Separat se curata ceapa si se toaca marunt. In tigaia incinsa se pune jumatete din cantitatea de unt, iar cand e topit la foc mic se adauga ceapa si se lasa pana devine moale.
3
Intre timp pieptul de pui se taie julien si se prajeste separat in cantitatea de unt ramasa. Se asezoneaza. Carnea este gata cand devine crocanta.
4
Cand cartofii sunt fierti, se adauga ceapa, patrunjelul, piper dupa gust si se mixeaza la robot.
5
Se serveste cu parmezan ras si bucatele de pui deasupra.