Ev-Dish

Supa chinezeasca cu urechi de lemn si legume

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc o supa chinezeasca de legume. Sunt o mare admiratoare a mancarii chinezesti,  iar azi, de mancare chinezeasca am chef. Ca prim fel de mancare, gatesc o supa de legume chinezeasca, iar vedetele supei sunt urechile de lemn. Ca de obicei, recunosc, reteta e adaptata de mine. E un deliciu !  Iar urechile de lemn sunt perfect integrate ca si gust. Mai sunt si super sanatoase, contin antioxidanti, calciu, fier, zinc s.a.. Plus mai sunt si foarte slabe in calorii, ajuta la scaderea colesterolului in sange, imbunatatesc digestia datorita continutului de fibre, iar lista de beneficii continua. Unul important din ele, dupa mine, este gustul 🙂 Spor la gatit!

*sugestie de prezentare in poze, alaturi de sushi si pachetele de primavara

Ingrediente

1 telina mare
4 cepe
4 morcovi
5 spinari de pui
1 punga de legume chinezeste congelata
1 punga de urechi de lemn
1 punga de taitei de orez
4 catei de usturoi
1 lingurita ghimbir ras
3 linguri sos de soia
2 lingurite otet de vin
3 linguri amidon
1 legatura de ceapa verde spalata si tocata
Ulei
Patrunjel verde tocat
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata, se spala si se toaca telina, ceapa galbena si morcovii.
2
Se pun legumele tocate la fiert cu spinarile de pui si se adauga putina sare.
3
Intre timp se pun la inmuiat in apa calduta urechile de lemn aprox. 15. min.
4
Dupa cele 15 min., se scurg si se toaca marunt.
5
Intre timp se pun la calit in putin ulei legumele chinezesti.
6
Cand acestea devin usor moi, se adauga urechile de lemn taiate, cat si usturoiul tocat si ghimbirul. Se lasa pe foc pana ce devin toate translucide.
7
Dupa ce supa a fiert aproximativ 1 ora, se strecoara si se pune din nou pe foc.
8
In supa se adauga legumele calite, cat si sosul de soia si otetul de vin.
9
Imediat se adauga si amidonul amestecat cu cateva linguri de apa rece.
10
Se adauga sare si piper dupa gust, iar cand supa devine usor mai groasa se opreste de pe foc.
11
Separat se fierb taiteii si se adauga in supa.
12
Supa se serveste cu putin patrunjel si ceapa verde tocata.
13
Pofta buna!!!