Ev-Dish

Sos tzatziki cu paine la cuptor

  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Gurmanda cum sunt, unul din criteriile cele mai importante cand plec in concediu, este mancarea. Iar cand te gandesti la Grecia, este imposibil sa nu te gandesti la sos tzatziki. Mie una cel putin, imi e imposibil. Mereu cand ajung in Grecia, mananc acest aperitiv atat de faimos si gustos. E un preparat foarte usor de facut acasa si e ideal pentru atunci cand suntem presati de timp. Spor!

Ingrediente

600 gr iaurt grecesc
2 castraveti
6 catei de usturoi
Ulei de masline
1 paine
Patrunjel
Marar
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Painea se taie felii si se aseaza pe o tava pe care este pusa hartie de copt. Peste paine se presara patrunel tocat marunt, 3 catei de usturoi tocati marunt, sare, piper si se pune din loc in loc cu o lingura si putin de ulei de masline pentru a iesi crocanta. Se pune in cuptorul incins aproximativ 20 min, pana ce incepe sa arate crocanta painea.
2
Separat se dau pe o razatoare mica castravetii. Pentru a ii stoarce de apa, se pun intr-un prosop de bucatarie curat si se storc de zeama in exces. Se dau pe razatoare intr-un bol cei 3 catei de usturoi ramasi (daca va place mai iute sosul puteti adauga inca 2 catei), se adauga treptat ulei de masline (aprox. 5-6 linguri) si se amesteca bine. Se asezoneaza, se adauga castravetii, iaurtul si marar dupa gust.
3
Se serveste sosul cu painea prajita. Pofta buna!