Ev-Dish

Somon cu legume la gratar si sos de iaurt

  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatim somon cu cateva legume la gratar si putin sos. E o mancare usoara si delicioasa. Somonul este foarte sanatos, contine acizi grasi omega 3, iar acestia ajuta la scaderea colesterolului. Stiati ca somonul este un peste foarte inteligent? Si e considerat asa, pentru ca la finalul vietii (asta daca nu este pescuit desigur), se intoarce in locul unde a prins viata. Ei si pe langa somon trec cateva legume prin grill, la care mai adaug putin iaurt. Trec la gatit. Spor si voua!

Ingrediente

2 fileuri de somon
150 ml vin alb
1 lamaie
1 pumn mix seminte
1 lingurita sos de soia
150 gr iaurt grecesc
1 dovlecel
200 gr ciuperci
Ulei de masline
Cimbru
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
In iaurt se adauga mix-ul de seminte, sosul de soia, se asezoneaza si se amesteca.
2
Intr-o tigaie incinsa si cu putin ulei de masline se adauga fileurile de somon asezonate si presarate cu putin cimbru (prima oara pe piese). Dupa ce sunt facute, se adauga vinul peste si se lasa la fiert pana ce scade.
3
Cand sosul a scazut, se adauga seama de lamaie, se mai lasa 1-2 minute pe foc, dupa care se stinge focul si se acopera tigaia pana la servire.
4
Intre timp se spala si se curata ciupercile si dovlecelul. La dovlecel ii taiati doar capetele, caci coaja contine cele mai multe vitamine.
5
Se taie legumele felii (daca ciupercile sunt prea mici pentru felii, se taie in jumatati) si se asezoneaza. Se gatesc pe grill-ul incins. Cand legumele sunt gata se adauga peste iaurtul cu seminte, putin patrunjel si se mai lasa cateva minute pe foc, cat sa se incalzeasca si sosul.
6
Somon cu legume. Pofta buna!
7