Ev-Dish

Scoici cu sos alb

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Ador fructele de mare. In concediile petrecute la mare, mesele sunt constituite doar din peste si fructe de mare iar acest lucru simt ca imi hraneste si sufletul, nu doar trupul. Cu toata incapatanarea mi-am propus sa invat sa le gatesc si mai ales sa invat sa le curat corespunzator, acest lucru fiind chiar mult mai greu decat a le gati. Dar usor usor, am invatat sa le curat, scoicile nefiind chiar atat de dificile, dar la calamari si caracatita ai nevoie de putina practica. Azi am ales sa gatesc midii, midii cu sos alb si paine prajita. Mare atentie atunci cand le cumparati, sa va uitati sa nu fie foarte multe scoici deschise, iar mirosul sa fie de apa de mare. Midiile au o carne foarte gustoasa, suculenta si dulce. Sunt si sanatoase, ele contin magneziu, potasiu, B12 si fier. Atunci cand se gatesc midii (si nu doar, ci ma refer la fructe de mare in general), ingredientul care le da savoare este vinul. Fara, nu au nici un sens. E o masa delicioasa, usoara, potrivita ca cina si se gateste usor si repede. Spor!

Ingrediente

1 punga de midii – are aprox. 1 kg
1 chefir
2 ardei
2 rosii
1 ceapa
5 catei de usturoi
30 gr unt
½ lamaie
1 pahar de vin alb sec
Patrunjel
Paine prajita
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se spala bine scoicile intr-un vas cu apa, iar dupa ce sunt curatate, se pun in alt vas cu apa curata. Se trag toate firicelele in partea opusa de deschidere a cochiliei, se spala bine cu un burete de sarma, si de asemenea se foloseste cutitul pentru depunerile calcaroase. Atentie scoicile care sunt deschise se arunca, nu sunt comestibile.
2
Se spala si se curate legumele. Se toaca ceapa si usturoiul si se pun in untul deja topit in tigaia incinsa. Intre timp se taie ardeii fasii si rosiile cuburi. Cand ceapa deja devine luciasa, se adauga si acestea. Se adauga sare si piper si se amesteca.
3
Se lasa cateva minute pe foc pentru a se gati si ardeii, iar apoi se adauga scoicile, zeama de lamaie si vinul. Se lasa la fiert cu capac si se amesteca din cand in cand pentru a intra sosul si in scoici. Se fierb pana se deschid, aprox. 10 min dureaza.
4
Cand sunt gata scoicile se scot cu o paleta cu gauri intr-un vas. Scoicile ce nu s-au deschis se arunca.
5
In sosul ramas se adauga chefir si patrunjel si se amesteca pana ce sosul prinde consistenta dorita. Se adauga scoicile in sos si se amesteca. Se servesc cu paine prajita.
6
Pofta buna!