Ev-Dish

Sarmale cu pui, vita si ciuperci

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc sarmale. Specifice sarbatorilor. Iar sarmalele mele preferate, de fapt cred ca singurele care imi plac, sunt cele cu hribi. Au un gust fantastic. Si va dau un pont, pentru a nu se lipi nimic, gasiti in comert o sita pentru fundul oalelor ( suna ciudat nu? 🙂 ) ce nu permite sa se lipeasca compozitia, indiferent ca puneti sarmale, carne sau orice altceva. Trec la gatit, spor si voua.

Ingrediente

2 verze murate
500 gr carne de vita
500 gr piept de pui
1 kg hribi opariti
100 gr orez cu bob rotund
3 cepe
8 catei de usturoi
300 gr costita afumata
1 pahar de vin alb
500 ml sos de rosii
3 foi de dafin
Cimbru
Marar
Ulei
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se desface varza si se spala in mai multe ape pentru desarare.
2
Se toaca carnea si hribii. Peste se adauga orezul.
3
Se curata ceapa, usturoiul si se toaca marunt.
4
Intr-o tigaie incinsa se caleste in putin ulei ceapa si usturoiul (pana ceapa devine lucioasa).
5
Ceapa si usturoiul se adauga peste compozitia de carne si hribi. Se asezoneaza, se adauga 5 linguri de suc de rosii, 100 ml apa, cimbru, marar si se amesteca bine compozitia pana ce devine omogena.
6
Separat se pregatesc foile de varza si se taie cotoarele. Surplusul de varza si cotoarele se toaca marunt.
7
Se taie costita bucatele mici.
8
Intr-un vas de lut se pune la fund varza tocata, putina costita si cateva linguri de sos de rosii.
9
Se impaturesc sarmalutele si se adauga in vasul de lut. Nu uitati printre ele sa adaugati din loc in loc costita si foile de dafin.
10
Dupa se se pun toate sarmalele in vas, se adauga un strat de varza tocata peste.
11
Adaugam sosul de rosii, paharul de vin si putina apa.
12
Se da la cuptor aprox. 1.5 ore. Nu uitati sa gustati inainte de a opri cuptorul.
13
Pofta buna!