Ev-Dish

Salata de vinete

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi fac cateva aperitive usoare. Sa nu va speriati caci in poze veti vedea mai multe feluri de apreritive (si nu doar salata de vinete), dar si celelalte retete le gasiti pe blog 🙂 Nu stiu voi, dar eu sunt innebunita dupa vanata coapta. In fiecare toamna coc minim 1 sac pentru toamna. Anul acesta m-am chinuit cu 2 🙂 dar la iarna cine mananca salata de vinete? Spor la gatit!

Ingrediente

2 vinete coapte (daca nu aveti, 2 vinete proaspete)
½ ceapa rosie
1 paine ( preferabil ) bagheta
2 oua
Ulei
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Painea se taie felii, se aseaza intr-o tava pe hartie de copt, Se curata usturoiul si se toaca marunt, dupa care se adauga peste feliile de paine, se presara sare, piper, patrunjel, putin ulei de masline picurat din loc in loc, dupa care se da la cuptorul incins aprox. 15 min.
2
Daca nu aveti vinete coapte puse la conservat, nu e problema, se pot face si pe aragaz. Se spala vinetele si se inteapa din loc in loc cu un cutit. Se pune la incins un gratar si se pun vinetele. Se tot invart pana sunt coapte total. Se pot face si direct pe ochi, dar sigur va fi nevoie sa spalati aragazul dupa  Cand sunt gata vinetele se pun intr-un bol, se presara sare mare preferabil si se acopera. De la aburi vor fi mai usor de uratat cand vor fi reci.
3
Se face maioneza din 2 ochiuri. Peste galbenusurile de oua, se adauga treptat ulei (atentie sa nu scapati mai mult, caci se taie) si se invarte continuu cu o lingura de lemn sau un tel. Se face acest lucru pana maioneza prinde textura.
4
Se curata si se taie ceapa marunt.
5
Se curate vinetele de coaja, si se toaca marunt marunt (preferabil un cutit de lemn daca aveti).
6
Se amesteca maioneza, ceapa, vinetele, sare, piper si patrunel. Se serveste cu painea rumenita la cuptor.
7
Pofta buna!