Ev-Dish

Salata cu peste

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi am chef de salata. Asa ca fac salata cu peste. Somonul este un peste gras si are proprietati impresionante. Contine vitamine si minerale (sa nu uitam de omega 3), scade tensiunea si colesterolul si in plus e si delicios. Salata aceasta imi aduce aminte de concediile la mare, unde de obicei doar peste si fructe de mare mancam. Ma apuc de gatit. Rapid si delicios. Spor!

Ingrediente

1 salata verde
½ punga de surimi
1 file de somon
300 gr rosii cherry
4 castraveti
1 ceapa rosie
2 linguri de iaurt
1 lingurita de mustar
Otet balsamic
Ulei de masline
Ulei de floarea soarelui
Paine
Sare
Piper
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se prajeste usor fileul de somon in tigaie in cateva picaturi de ulei de floarea soarelui. Prima oara se pune pe partea cu piele, apoi pe cealalta parte. Eu am lasat putin pestele in tigaie, pentru ca imi place sa fie crud in mijloc. Se lasa pe servetel de hartie sa se raceasca.
2
Intr-o tava se pune pe hartie de copt feliile de paine asezonate. Se presara putin patrunjel si din loc in loc putin ulei de masline. Se da 10-15 min la cuptorul incins.
3
Se spala legumele. Salata verde se rupe,se taie rosiile si castravetii, se toaca ceapa pestisori.
4
Intr-un bol se amesteca iaurtul, mustarul, sare, piper, patrunjel, otet balsamic si ulei de masline. Se amesteca si se adauga peste legume.
5
Se adauga peste legume somonul si surimi taiate bucatele.
6
Salata se serveste cu painea prajita in cuptor.
7
Pofta buna!