Ev-Dish

Salata Caesar

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi fac salata mea preferata si anume Salata Caesar. Salata, puiul, crutoanele nu sunt nimic nou dar sosul e fantastic! Secretul lui e ansoaul. E un peste foarte mic, si destul de scump pentru ca se gaseste putin mai greu (in unele tari stiu ca au si o cantitate maxima permisa de astfel de pesti prinsi). Si zic ca e un peste scump doar daca e sa gandim pretul la kg, dar nu e cazul, caci avand o aroma atat de pregnanta si puternica, e folosit in cantitati foarte mici, Se gaseste la borcanele mici la pret mai mult decat acceptabil. Trec la facut salata. Spor si voua dragilor!

Ingrediente

1 piept de pui
½ salata verde
1 salata creata
Cateva felii de paine
80 gr parmesan parmezan ras
2 linguri de mustar
2 galbenusuri de oua
2 catei de usturoi
5 fileuri de ansoa
1 lingura de sos Worcester
2 linguri zeama de lamaie
Ulei de masline
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se spala salata foste bine si se lasa la uscat pe servetele de hartie.
2
Pieptul de pui se taie pe lungime in fasii cam de 2 degete latime. Se asezoneaza si se fac pe gratar pana prinde o culoare frumoasa.
3
Paine se taie cuburi. Intr-o tigaie incinsa cu foarte putin ulei de masline, se adauga cuburile de paine si se asezoneza. Cu o paleta se rasucesc si se lasa pana au aspect crocant.
4
Sosul se face la blender: galbenusurile de ou, usturoiul curatat si pisat, mustarul, ansoa, zeama de lamaie, sosul Worcester, 4-5 linguri ulei de masline, 2-3 linguri de parmezan, putina sare si putin piper. Dupa ce este gata, va puteti da seama cand il gustati daca mai are nevoie de ceva.
5
Se rupe salata in bucati si se pune in castron. Peste ea se pune pieptul de pui, parmezanul ramas, sosul si crutoanele.
6
Pofta buna!