Ev-Dish

Salata berlineza

  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi am decis sa fac o salata. E cea mai faimoasa salata facuta de mine 🙂 Sotul meu o adora. Se gaseste mereu in meniu la mesele facute de Paste si de Craciun. Si stiti de ce? Pentru ca este atat de usor de facut! Fiind topita dupa ciuperci (cum mi se zice ca as fi in stare sa le pun si in desert), va imaginati cat de des o fac. 🙂 Se poate manca foarte bine cu paine prajita, veti mai cere o portie. Spor!

Ingrediente

2 buc. piept de pui
4 castraveti murati
3 conserve ciuperci taiate
1 ceapa
Maioneza facuta din 2 oua, ulei, mustar
Paine
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Puiul se spala si se pune la fiert. Se adauga sare in apa.
2
Intre timp se face maioneza din 2 oua (galbenusurile se amesteca cu un tel si treptat se adauga cate putin ulei; se repeta pana maioneza prinde consistenta, dupa care se adauga 1 lingurita de mustar si se asesoneaza).
3
Cat timp fierbe puiul, se taie ceapa julien, castravetii cuburi si se storc usor de zeama. Acestea se pun intr-un bol, peste care se adauga si ciupercile usor stoarse, maioneza si puiul taiat cuburi (dupa ce se raceste). Se asezoneaza si se presara patrunjel.
4
Se serveste cu paine prajita. Pofta buna!