Ev-Dish

Risotto cu rata si sos alb

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

De obicei nu sunt un fan al orezului, dar risotto ajunge la sufletul meu. Are o explozie de gusturi pe placul meu. Azi fac risotto si m-am gandit sa il fac cu rata. Consistent, delicios si simplu de facut 🙂 Spor!

Ingrediente

1 cana de orez pentru risotto
1 cana de vin alb
1 cana de supa
1 ceapa
2 catei de ustoroi
Carne de rata (eu am folosit piept si pulpe)
200 ml smantana
Putin ulei
1 mana de parmrzan ras
30 gr unt
Sare
Piper
Rozmarin
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata si se toaca ceapa cat de marunt se poate si se pune la calit. Cateii de usturoi se strivesc cu latura cutitului si se adauga si ei. Se lasa pe foc aproximativ 5 min, dupa care se scoate usturoiul si se adauga orezul.
2
Se adauga sare, supa si vinul. Se lasa la fiert pana scade. Daca vi se pare inca prea tare orezul puteti sa mai putina apa fiarta in timp ce amestecati continuu.
3
Se adauga piper si parmezanul ras.
4
Carnea de rata se taie bucatele (se elimina pielita caci e prea multa grasime pentru acest fel de mancare) si se trage in tigaie in unt cu putina sare, piper si rozmarin. Cand carnea incepe sa prinda culoare se adauga smantana si se mai lasa cateva minute pe foc amestecand continuu.
5
Se adauga piper si putin patrunjel.
6
Pofta buna!