
Azi am gatit risotto cu creveti si sos. Pare complicat dar e mult mai simplu decat suna. Nu sunt un mare fan al orezului, dar risotto are un gust nemaipomenit. Asa mananc si eu orez. Aroma diferita si extraordinara de gustoasa e data de vin si parmesan. In bucataria mea nu lipseste parmezanul si vinul, sunt ingredinetele ce mie mi se pare ca dau acel gust diferit mancarii. Pe langa risotto m-am gandit sa adaug creveti cu putin sos. Imi plac la nebunie crevetii! Cand zic de creveti, ma gandesc la un concediu la mare, unde pot savura fructe de mare proaspete. Sunt carnosi si foarte gustosi, mi se par ceva aparte. Multa vreme au fost considerati o delicatese, dar nu sunt inaccesibili. Cel putin nu in hypermarket-uri J , mai ales ca nu ai nevoie de o cantitate mare pentru un fel principal. Sa fiti atenti cand ii cumparati, crevetii care nu sunt prefierti au o culoare de gri-albastrui sau gri-maroniu in functie de specie iar cei prefierti au o nuanta de roz, portocaliu. Mirosul lor e unul proaspat de peste. Peste creveti am adaugat si un sos usor. Spor! Eu deja am golit farfuria.
250 g orez pentru risotto |
250 g creveti |
100 ml smantana |
100 gr unt |
2 cani supa |
1 pahar vin alb |
1 ceapa |
6 catei de usturoi |
1 mana de parmesan ras |
Mix seminte (seminte de in, susan, floarea soarelui) |
1 lingura zeama de lamaie |
Sare |
Piper |
Patrunjel |
Busuioc |
Cimbru |
TI-A PLACUT RETETA? SPUNE-NE PAREREA TA!
Adresa de email nu va fi publicata pe site.