Ev-Dish

Racituri din rata

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Masa de Craciun fara racituri nu exista, cel putin la mine. Sunt innebunita dupa ele. Cand m-am mutat la casa mea, aprox. 3 luni am facut racituri saptamanal 🙂 Trec la gatit. Spor si voua!

Ingrediente

1 rata
2 cepe
2 morcovi
2 plicuri gelatina
½ telina
1 capatana de usturoi
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata si se spala legumele.
2
Se pun legumele la fiert intr-o oala mare impreuna cu rata.
3
Dupa ce incepe sa fiarba, se spumuieste din cand in cand si se asezoneaza.
4
Supa trebuie sa fiarba cateva ore. Eu am fiert-o aprox. 3 ore la foc mic.
5
Se opreste focul, se scot legumele si carnea.
6
Carnea trebuie sa se desprinda de pe oase. O portionam si o asezam in castroanele in care ne pregatim sa turnam raciturile.
7
Se curata si se piseaza usturoiul. Se adauga in supa ce usor incepe sa isi scada temperatura. Se mai asezoneaza, in special trebuie sa fie mai sarata decat o supa normala pentru un gust ideal.
8
Amestecand cu un tel in supa se adauga gelatina.
9
Cu un polonic se toarna supa in castroane peste carne.
10
Dupa ce se racesc, se dau la frigider macar cateva ore.
11
Pofta buna!