Ev-Dish

Racituri din curcan

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi fac racituri sau cu mai este cunoscuta ca piftie. Dureaza ceva timp, dar se merita sa avem rabdare. E una din mancarurile mele preferate. Le tin minte inca de cand eram copil. Nu exista masa de Craciun sau de Paste fara racituri, asa ca voi pastra traditia si eu. Doar ca le gatesc mai des decat bunica sau mama. Azi racituri de curcan. Spor la gatit! Abia astept ziua de maine sa le pot savura 🙂

Ingrediente

Carne de curcan (eu am pus 2 aripi si 2 pulpe)
2 cepe
2 morcovi
1 bucatica de telina
1 capatana de usturoi
2 foi de dafin
2 pliculete mici de gelatina
Sare
Piper
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Intr-o oala se pune la fiert carnea, foile de dafin, sare si legumele curatate (inafara de usturoi).
2
Dupa ce incepe sa fiarba si apare spuma, aceasta se indeparteaza. Supa se lasa sa fiarba aproxomativ 2 ore (carnea trebuie sa cada de pe oase). In acest timp se mai spumeaza supa de cateva ori.
3
Intre timp se curata usturoiul si se piseaza. Se poate folosi o razatoare foarte fina.
4
Se ia supa de pe foc, se scot legumele si carnea, se adauga piper, usturoiul si se lasa aprox. 10-20 min sa se mai raceasca si sa ia aroma de usturoi. Daca nu va plac raciturile cu aroma pregnanta de usturoi, puteti pune mai putin.
5
Intre timp se pregatesc castronelele. Se adauga in fiecare bucati de carne (eventual si morcov taiat daca va place).
6
In supa calda (atentie nu fierbinte), se adauga treptat gelatina si se amesteca cu un tel pentru a omogeniza mai bine.
7
Cu un polonic se adauga zeama in castroane, dar trecuta prin sita mai intai pentru a indeparta usturoiul. Se presara putin patrunjel peste ele.
8
Dupa ce se racesc, se pun la frigider pana a doua zi,
9
Se servesc cu paine prajita (noi le-am servit cu turtite de aceasta data, reteta o gasiti pe blog).
10
Pofta buna!