Ev-Dish

Pulpe pe pat de sare cu sufleu de cartofi

  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Suna complicat dar reteta este mult mai simpla. Pulpele desi sunt facute pe pat de sare, nu sunt sarate, in schimb au o aroma total diferita si chiar au un gust deosebit. De asemenea sufleul este un deliciu. Cand am mancat prima oara am fost total fascinata. Rezultatul e gustos si consistent. Spor la gatit!

Ingrediente

6 cartofi
100 gr smantana
¼ ceapa rosie
100 gr cascaval ras
50 gr parmesan ras
30 gr unt topit
30 gr unt temperature camerei
Pesmet
50 ml lapte cald
2 oua
5 pulpe de pui
Sare
Piper
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Intr-un vas de yena, se pune un pat gros de sare. Peste el se pun pulpele crestate si de dau la cuptorul incins. Ele stau la cuptor aproximativ 1 ora -1 ora si 20 min, pana sunt facute.
2
Se fierb cartofii.
3
Separat facem compozitia pentru sufleu, se amesteca bine: cartofii fierti, ceapa tocata marunt, smantana, cascavalul si parmezanul ras, untul topit, ouale, sare, piper si putin patrunjel.
4
Pentru a da sufleul la cuptor avem nevoie de 10 vase mici de lut. Acestea se ung cu untul ramas si se presara pesmet pe peretii vaselor. Se pune compozitia, se presara inca putin pesmet peste si se da la cuptor aproximativ 30 min. Cand sunt gata arata usor crocant.
5
Pulpe pe pat de sare cu sufleu de cartofi. Pofta buna!