Ev-Dish

Pulpe dezosate de pui cu piure de mazare si sos

  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc mazare 🙂 Sincer, nu mi-a placut niciodata mazarea, dar de piureul de mazare m-am indragostit iremediabil. Va recomand, chiar daca nu va place mazarea.  Stiati ca mazarea este considerata un fruct? Acest lucru pentru ca contine seminte crescute in flori. Ea contine proteine de inalta calitate, fibre, are un continut mic caloric, putine grasimi, contine vitamine, antioxidanti si  pana si omega 3. De asemenea ajuta la scaderea colesterolului si previne constipatia, prin continutul marit de fibre. Sper ca v-am convins sa incercati 🙂 trec la gatit. Pe langa mazare mai adaugam si putina carnita. Spor si voua!

Ingrediente

60 gr unt
1 punga mazare congelata de 400 gr
4 pulpe dezosate
200 ml vin alb
1 ceapa
2 catei de ustoroi
2 ardei rosii
100 ml smantana
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se spala si se curata legumele.
2
Ardeii se coc pe o tigaie sau direct pe ochiul de la aragaz. Cand sunt gata, se presara sare peste ei si se acopera.
3
Intr-o tigaie se pune 20 gr de unt la topit si se adauga pulpele asezonate, cu pielea in jos prima oara. Cand sunt usor rumenite se intorc si pe cealalta parte, pana ce sunt gata.
4
In alta tigaie se pune restul de unt, cand acesta se topeste, se adauga mazarea si se lasa pe foc aprox.15 minute pana ce este facut. Cand mazarea este gata, se asezoneaza, se adauga putin patrunjel si se da prin blender. Daca doriti un piure fin, il puteti da si prin sita.
5
Intre timp se toaca marunt ceapa si usturoiul si se pun la calit in putin ulei pana ce se inmoaie.
6
Se curata ardeii si se toaca marunt, dupa care se adauga peste ceapa. Se asezoneaza si se amesteca bine.
7
Se adauga peste ardei ardei vinul si se lasa pe foc pana ce scade sosul.
8
Peste sos se adauga patrunjel si smantana. Se amesteca si se lasa pe foc pana ce prinde consistenta dorita si se mixeaza pentru a fi fin.
9
Simplu si gustos. Pofta buna!