Ev-Dish

Pulpe dezosate de pui cu garnitura de cartofi cu ciuperci si sos de ardei

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc ceva rapid si gustos: pulpe dezosate de pui, garnitura de cartofi cu ciuperci si sos de ardei. Acest fel include deja doua preparate din preferatele mele, cartofii si ciupercile. In plus, acest fel imi aminteste de mancarea cel mai des intalnita in copilarie, carne cu garnitura de cartofi doar ca eu incerc sa o adaptez la gustul meu de azi. Ca info, stiati ca ciupercile contin aprox. 90% apa? Ele au un aport caloric foarte mic si sunt recomandate in multe regimuri alimentare. Ele sunt si foarte sanatoase, sunt bogate in minerale, cat si in vitamine. Inca din antichitate au fost apreciate, erau considerate un dar de la zei si se consumau doar la ocazii speciale, iar cei ce se delectau cu ele se pare ca puteau dobandi chiar puteri supranaturale 🙂  Gata barbologia. Trec la gatit. Sper sa va placa si voua acest fel. Spor si voua!

Ingrediente

50 gr unt
4 pulpe dezosate
4 cartofi
400 gr ciuperci champignon
200 ml vin alb
1 ceapa
2 catei de ustoroi
2 ardei rosii
100 ml smantana
Patrunjel
Ulei
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se spala si se curata legumele.
2
Ardeii se coc pe o tigaie sau direct pe ochiul de la aragaz. Cand sunt gata, se presara sare peste ei si se acopera.
3
Se tai cartofii cuburi si ciupercile in jumatati.
4
Intr-o tigaie se pune jumatate din cantitatea de unt, iar cand aceasta se topeste se adauga cartofii. Dupa ce acestia sunt usor facuti se adauga si ciupercile, se asezoneaza, se presara putin patrunjel si se lasa pe foc pana ce sunt facute legumele.
5
Intre timp, in alta tigaie se punea cealalta cantitate de unt si se adauga pulpele asezonate, cu pielea in jos prima oara. Cand sunt usor rumenite se intorc si pe cealalta parte, pana ce sunt gata.
6
Intre timp se toaca marunt ceapa si usturoiul si se pun la calit in putin ulei pana ce se inmoaie.
7
Se curata ardeii si se toaca marunt, dupa care se adauga peste ceapa. Se asezoneaza si se amesteca bine.
8
Se adauga peste ardei vinul si se lasa pe foc pana ce scade sosul.
9
Peste sos se adauga patrunjel si smantana. Se amesteca si se lasa pe foc pana ce prinde consistenta dorita. Se mixeaza pentru a fi fin.
10
Simplu si gustos. Pofta buna!