Ev-Dish

Pulpe de rata cu ardei la cuptor

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Imi place mult rata, asa ca azi fac pulpe de rata la cuptor, imbibate in vin, ceea ce ii da fragezime carnii. Carnea de rata fiind o carne mai grasa, am ales sa o fac cu legume si m-am gandit la ardei la cuptor. Puteti alege orice alta garnitura in functie de gust sau pofta 🙂 Eu am ales ardei albi de aceasta data. O cina rapida si foarte gustoasa. Spor!

Ingrediente

2 pulpe de rata
1 morcov
1 ceapa
4 catei de usturoi
1 pahar de vin alb
4 ardei albi
Sare
Piper
Rozmarin
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Intr-o tava de pune ceapa, morcovul si usturoiul – toate curatate si taiate marunt. Se pun pulpele, se asezoneaza si se adauga rozmarin si paharul de vin alb. Se lasa la cuptor aprox. 40-50 min. Carnea trebuie sa fie rumenita cand este gata.
2
In alta tava pe hartie de copt se pun ardeii, se asezoneaza si se dau la cuptor aprox. 20-30 min. Acest lucru depinde daca va plac mai al dente sau mai moi. Se curata de samburi inainte de a fi serviti, inclusiv de pielita daca va deranjeaza. Se asezoneaza dupa gust mai ales daca sunt curatati de pielita. Peste ardei cand sunt gata puteti adauga putin usturoi pisat si putin ulei de masine. Eu adaugat si putin patrunjel.
3
Si gata! Rapid nu? :) Pofta buna!