Ev-Dish

Pulpe de pui cu piure de cartofi gratinat la cuptor

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi pulpe de pui cu piure de cartofi gratinati la cuptor. Pulpe ca pulpe, toti am mancat de sute de ori, dar piure de cartofi dati la cuptor nu ati mai mancat, nu aveti idee ce ati pierdut.  Stiti, sunt un mare fan al mancarurilor simple, cum e si piureul de care mentionam, dar daca ii mai faci ceva pe langa reteta clasica si anume pusul la cuptor, simplu de altfel, iese in final o minunatie. Pentru ca imi ploua in gura, trec la gatit. Spor si voua!

Ingrediente

1 caserola de pulpe dezosate
10 cartofi
60 gr smantana
30 gr unt
100 gr parmezan ras
1 galbenus se ou
5 catei de usturoi
Ulei de masline
Sare
Piper
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata si se spala cartofii. Ce taie cuburi si se pun la fiert in apa cu putina sare.
2
Se curata usturoiul si se adauga si el in apa.
3
Cat timp fierb cartofii, pe o tava se pune hartie de copt, se intind pulpele, se asezoneaza si se picura putin ulei de masline peste ele. Se dau la cuptor pana ce prind o culoare frumoasa.
4
Cand cartofii sunt fierti, se adauga smantana, untul, galbenusul, se asezoneaza, se adauga putina verdeata si se piseaza. Dupa ce piureul este gata se adauga si parmezanul si se amesteca.
5
Intr-un vas de lut sau iena, se adauga piureul, se presara cu putin ulei de masline si se da la cuptor mana ce prinde o crusta aramie.
6
Delicios. Pofta buna!