Ev-Dish

Pui umplut cu orez, carne de vita, ciuperci si sos de portocale

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Ma pregatesc pentru masa de Craciun. M-am gandit sa gatesc un pui de tara umplut la cuptor. Nu are cum sa lipseasca de pe masa. Umplutura ii da o savoare deosebita, la fel si zeama de portocale, cat si otetul balsamic. Spor si voua!

Ingrediente

1 pui (de tara preferabil)
1 mana de orez
150 gr carne de vita tocata
200 gr ciuperci
2 cepe galbene
4 catei de usturoi
2 portocale
4 linguri otet balsamic
2 pahare de vin
Ulei
Rozmarin
Cimbru
Busuioc
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata ceapa. Una din ele se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand aceasta devine lucioasa se ia de pe foc si se adauga peste carnea tocata si orezul.
2
Se spala, curata si se toaca marunt ciupercile. Se adauga peste compozitia cu carne tocata. Se asezoneaza si se adauga putin rozmarin, cimbru si busuioc. Se amesteca bine.
3
Ceapa ramasa se taie rondele si se pune intr-un vas de yena. Se curata usturoiul si se adauga in vas.
4
Puiul se umple cu compozitia facuta si pentru a nu iesi din pui in timpul coacerii, se adauga cateva felii de portocala si se prind cu scobitori. Pentru o siguranta si mai mare, se leaga strans pulpele cu sfoara.
5
Se prepara intr-un castron baitul: se amesteca 3 linguri de ulei cu otetul, vinul, zeama de la 1 portocala, sare, piper, rozmarin, busuioc si cimbru. Se amesteca si se adauga peste puiul pus in vasul yena. Se adauga si portocalele ramase pe langa pui.
6
Friptura se da la cuptor aprox. 3 ore, dar focul potrivit si nu la maxim. Cand este rumenita frumos este gata.
7
Pofta buna.