
Azi gatesc ceva mega-delicios. E o reteta adaptata a sotului meu. Placinta cu pui si ciuperci. De proprietatile ciupercilor v-am tot povestit. Sunt peste 14 mii de soiuri, insa doar aprox. 3 mii sunt comestibile. Este foarte importanta conoasterea acestora. Eu sunt o mare pasionata de plimbari in padure si cules. Iar de cules, culeg doar cele ce le recunosc. Anul trecut am avut o captura fantastica de ghebe, intr-o singura plimbare am cules aprox. 20 kg. :). De-a lungul timpului ele au fost considerate drept delicatese, drept puterea soldatilor in lupta, drept un dar de la zei. Sincer, le consider si eu astfel. Sunt un deliciu ce sufletul meu il adora. Sa va mai zic de continutul bogat de potasiu, fosfor, seleniu si ce bun antioxidant sunt? Banuiesc ca stiti deja, asa ca raman la gust. Trec la gatit, spor si voua dragilor.
1 ceapa galbena taiata pestisori |
4 catei de usturoi tocati |
500 gr. ciuperci albe champignone curatate si taiate felii |
500 gr pulpe pui dezosate taiate marunt |
500 gr smantana pentru gatit |
Aluat de placinta framantat din 1 cana faina, 125 ml apa si un varf de cutit de sare |
1 pahar de vin alb |
1 galbenus de ou batut |
Patrunjel |
Ulei |
Sare |
Piper |
TI-A PLACUT RETETA? SPUNE-NE PAREREA TA!
Adresa de email nu va fi publicata pe site.