Ev-Dish

Placinta cu cartofi si dovlecei

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Pare o placinta obisnuita, dar pe cat e de simpla, pe atat de gustoasa. Cartofi, dovlecei si sos alb. Toate la cuptor, rumenite, un deliciu. Prima oara am facut-o dupa ingredientele gasite in casa. Dupa, am tot repetat reteta indragostindu-ma de ea. Poate fi folosita ca si garnitura, insa datorita sosului este foarte satioasa, astfel poate fi folosita ca si mancare de sine statatoare. Dovleceii contin aprox. 95% apa si sunt plini de vitamine, contin potasiu, fosfor, magneziu si zinc. Si nu uitati, sa stiti ca din toate aceste proprietati, in mare parte se regasesc in coaja. Asa ca pe viitor, va recomand sa nu ii decojiti atunci cand mancati dovlecei. Trec la gatit, spor si voua.

Ingrediente

5 cartofi
3 dovlecei mai mari
4 linguri de unt
700 ml lapte
4 linguri de faina
1 praf de nucusoara
2 pumni de parmezan ras
Ulei de masline
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se prerara sosul bechamel. Se pune untul la topit intr-o oala.
2
Se adauga faina si se caleste cateva minute, amestecand continuu.
3
Apoi se adauga laptele putin cate putin (ca la maioneza), amestecand continuu cu un tel.
4
Cand compozitia devine omogena, se mai lasa pe foc cateva minute, se asezoneaza si se adauga nucusoara.
5
Intre timp se spala si se curta cartofii, dupa care se dau pe o razatoare astfel incat sa fie felii subtiri.
6
Se spala si dovleceii si dupa ce se taie capetele se dau pe razatoare tot felii. Atentie, sa nu ii decojiti caci acolo sunt vitaminele.
7
Intr-un vas de yena se picura putin ulei de masline si se unge tava.
8
Se adauga un rand de cartofi, unul de sos, unul de dovlecei, si tot asa pana se termina ingredientele.
9
Ultimul strat trebuie sa fie de sos.
10
Se presara parmezanul ras, putin patrunjel si se da la cuptor (aprox. 40-60 min) pana ce se rumeneste.
11
Pofta buna!