Ev-Dish

Piure de legume cu sote de ciuperci si broccoli

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatim de regim 🙂 dar cu gust. Asa ca ma apuc de un piure de legume si un sote. Desigur nu lipsesc ciupercile din acest fel! Dupa cum stim cu totii legumele sunt foarte sanatoase, telina de exemplu reduce presiunea arteriala, intareste sistemul imunitar, trateaza constipatia, scade colesterolul si e foarte potrivita pentru diete, fiind un aliment cu continut caloric negativ. Morcovii imbunatatesc vederea, previn cancerul si au efect de anti-imbatranire. E mult mai gustos acest fel decat suna. Trec la gatit, spor si voua !

Ingrediente

1 broccoli
500 gr ciuperci
1 telina
2 cartofi
6 catei de usturoi
3 morcovi
1 radacina de patrunjel
30 gr unt
Sare
Piper
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata telina, cartofii, 4 catei de usturoi, morcovii si radacina de patrunjel. Se taie cuburi mici si se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 30 min. Nu uitati sa incercati legumele inainte de a le lua de pe foc. Se adauga piper, sare daca mai este cazul si se piseaza.
2
Intre timp se spala broccoli si ciupercile.
3
Broccoli se taie buchetele.
4
Se toaca marunt cei doi catei de usturoi ramasi.
5
Intr-o tigaie usor incinsa se pune untul, iar cand acesta e topit se adauga usturoiul, buchetelele de broccoli si ciupercile. Se asezoneaza si se amasteca. Se iau de pe foc dupa aprox. 5-10 minute, depinde de cat de bine facute va plac.
6
Se presara putin patrunjel verde peste piure si sote.
7
Pofta buna!