Ev-Dish

Piept de rata cu reductie de otet balsamic si piure de cartofi cu ciuperci

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Atat am de marturisit, fan rata, fan cartofi. Deci rata+cartofi=Love. Pieptul de rata are o textura extraordinara iar gatita cum trebuie, artificii in cerul gurii. Trec la gatit. Spor si voua!

Ingrediente

½ salata verde
1-2 fire ceapa verde
2 rosii
2 bucati piept de rata
100 ml otet balsamic
15 gr zahar
30 gr miere
2 catei de usturoi
6 cartofi
1 mana de ciuperci
50 gr unt
Ulei de masline
Putina zeama de lamaie
Mix seminte (optional)
Rozmarin
Patrunjel
Cimbru
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi pentru a fi pusi la fiert in apa cu sare. Se adauga in apa cu cartofi si ciupercile curatate, spalate si taiate. Se fierb legumele, iar cand sunt gata, se piseaza cu unt, piper, patrunjel si cimbru.
2
Otetul, zaharul si mierea se pun la fiert la foc mic intr-un ibric sau oala mica, pana ce prinde o consistenta vascoasa.
3
Intr-o oala se pune la incins putin ulei de masline, se adauga rozmarin si cateii de usturoi striviti cu latura cutitului. Se adauga si pieptul de rata, prima oara cu pielea in jos. Cand se rumeneste frumos, se invarte si pe cealalta parte. Dupa ce s-a prajit carnea, se da la cuptor tigaia (atentie daca tigaia e potrivita pentru a o pune la cuptor, ma refer la manere) intre 5-10 min in functie de cat de bine facuta va place carnea de rata. Se scoate si se toarna sosul peste carne.
4
Pe langa rata si piure, se face o salata din salata verde rupta, rosiile taiate, ceapa verde tocata, putin ulei de masline, mix seminte (optional, doar daca va place), sare, piper si zeama de lamaie.
5
Piept de rata, piure si salata. Pofta buna!