Ev-Dish

Piept de rata cu cartofi zdrobiti la cuptor

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Piept de rata cu cartofi zdrobiti. E o mancare foarte usor de facut, desi la prima vedere pare mai complicata. Pieptul de rata are o aroma deosebita si este foarte satioasa. Carnea se gaseste in orice supermarket, desi e mult mai gustoasa (si sanatoasa) daca reusiti sa o cumparati crescuta la tara. Acest fel este ideal pentru o cina pregatita in scurt timp si e delicioasa. Spor la gatit!

Ingrediente

1 piept de rata
2 cartofi
30 ml smantana
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curate cartofii si se pun in apa rece la fiert 10 min.
2
Se pune o tigaie la incins si se adauga pieptul de rata asezonat (cu pielea in jos). Nu se pune ulei, pentru ca pielea este grasa si va lasa ea in tigaie grasime. Dupa ce se rumeneste pielea, se intoarce pe cealalta parte si se mai 3-4 min, in functie de cat de bine facuta va place carnea.
3
Dupa ce cartofii sunt fierti 10 min, se scot din apa si se zdrobesc, se asezoneaza si se adauga smantana. Pe o tava se pune hartie de copt si se adauga compozitia de cartofi in forma de cercuri, gen chiftele. Se da la cuptorul incins 10-15 min pana se rumenesc usor.
4
Pieptul de rata se feliaza si se serveste cu cartofii zdrobiti usor rumeniti. Pofta buna!