Ev-Dish

Piept de pui umplut, piure si salata de ardei copti

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi fac piept de pui umplut cu cascaval si sunca. Si ce merge cel mai bine ca si garnitura la carne? Piure de cartofi 🙂 Puiul crocant atunci cand il veti taia, cascavalul topit si aroma de sunca fac o explozie de gusturi mununata. Si se gateste atat de simplu, nu? Am fugit la gatit caci deja nu mai pot de pofta 🙂 Spor si voua dragilor!

Ingrediente

1 piept de pui intreg dezosat si fara piele
4 cartofi
4 ardei copti
Putin unt
Putin lapte
2 felii cascaval
2 felii de sunca
1 farfurie cu 2 oua batute
1 farfurie cu faina
1 farfurie cu pesmet
Ulei
Sare
Piper
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata cartofii, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti, se scurg de apa, si se piseaza cu piper, patrunjel, putin unt si putin lapte. Dupa gust, daca mai e necesar, se mai adauga sare.
2
Pieptul de pui se taie in 2, pe mijloc. Cu un cutit ascutit, se taie in laterala pana aproape de celalalt capat, iar asa se formeaza o gaura, un pachetel in care indesam 1 felie de cascaval si 1 felie de sunca. La fel se face si cu cealalta bucata de piept. Se asezoneaza si se dau pe rand prin cele 3 farfuriii: faina, ou si pesmet. Se pun la prajit in ulei pe fiecare parte, pana se rumenesc.
3
Ardeii copti se taie fasii, se asezoneaza si se adauga putin ulei.
4
Piept de pui umplut cu piure si salata de ardei copti.
5
Pofta buna!