Ev-Dish

Piept de pui umplut cu ciuperci si sos alb

  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc pui. De ceva timp imi tot propusesem sa gatesc pui umplut cu ciuperci. Puiul usor prajit si cu sosul cremos sunt o combinatie delicioasa. Daca nu doriti sa mancati cu salata se potriveste foarte bine si cu o garnitura din cartofi sau mamaliguta. Trec la gatit. Spor si voua!

Ingrediente

2 buc. piept de pui
2 pumni de ciuperci
2 felii de unt
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 pumn de parmesan ras
100 gr smantana
½ varza mica
Ulei de masline
Otet balsamic
Sare
Piper
Cimbru
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Ceapa si usturoiul se curate si se toaca marunt. Se pun la calit in tigaie intr-o felie de unt.
2
Cand ceapa devine lucioasa, se adauga ciupercile spalate si taiete bucatele mici. Se asezoneaza si se amesteca.
3
Cand sunt fierte ciupercile se adauga smantana si verdeata. Se mai lasa pe foc pana ce sosul prinde consistenta. La final se adauga parmezanul ras si se amesteca.
4
Pieptul de pui se taie ca un buzunar, se adauga sosul cu ciuperci. Intr-o tigaie se adauga o felie de unt si se pune puiul asezonat pe fiecare parte pana prinde culoare aramie.
5
La final se adauga peste pui sosul ramas, iar separat se face o mica salata de varza (varza taiata marunt, sare, piper, putin ulei de masline, putin otet balsamic).
6
Piept de pui umplut cu ciuperci si sos alb.
7
Pofta buna!