Ev-Dish

Piept de pui si rondele de cartofi cu sos de ardei copti

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc ceva rapid si gustos. Bine, pui si cartofi toti gatim si mancam, deja incep sa cred ca e ceva traditional pentru bucataria romaneasca, cam toata lumea mananca aceasta combinatie si inca foarte des. Azi am zis sa incerc sa gatesc pui cu cartofi putin mai diferit: am decis sa adaug si un sos de ardei copti. Am scos dimineata de la congelator o punga cu ardei copti pusi in toamna, asa ca trec la gatit. Simplu, rapid si delicios! Spor la gatit 🙂

Ingrediente

2 bucati piept de pui
4 cartofi
4 ardei copti
1 ceapa
4 catei de usturoi
4 linguri de smantana
Ulei masline
Patrunejel
Busuioc
Rozmarin
Boia iute
Boia dulce
Nucsoara
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Puiul se taie julien, fasii subtiri.
2
Se curata, se spala cartofii si se taie in rondele foarte subtiri.
3
Intr-o tava se pune hartie de copt se se adauga puiul fasii si cartofii. Peste pui se pune boia iute, boia dulce, sare, piper, busuioc, patrunel. Peste cartofi se adauga sare, piper, rozmarin si un praf de nucsoara. Se picura din loc in loc putin ulei de masline si se da la cuptorul incins pentru aproximativ 20-30 minute.
4
Intre timp, se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa. Se pun la calit intr-o tigaie incinsa si cu putin ulei. Cand ceapa devine lucioasa, se adauga ardeii taiati marunt si se mai lasa pe foc cateva minute. Se asezoneaza, se adauga patrunjel si smantana. Se mai lasa pe foc pana ce sosul prinde consistenta dorita. Sosul se da prin blender pentru a fi cat mai cremos.
5
Piept de pui, rondele de cartofi si sos de ardei copti. Pofta buna!