Ev-Dish

Pastrav la cuptor cu piure de telina si cartofi

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc ceva usor pentru cina. Pastrav cu piure de telina si cartofi. Pastravul pe langa gustul foarte bun, are si valori nutritive impresionante. Este bogat in vitamina D, omega 3, acid folic, proteine si vitamina B12. In plus, fata de alti pesti, are o cantitate mica de mercur. Sa va mai povestesc si despre telina:  contine aprox. 95% apa,  aduce in organism un mare aport de fibre, este un carbohidrat bun,  este chiar si un bun antibiotic ce previne infectiile cu bacterii.  Nu stiu voi, dar eu deja sunt flamanda. Trec la gatit, spor si voua!

 

*dupa cum puteti vedea in poza avem si un curios la masa 🙂 este motanul casei: Berlioz

Ingrediente

4 pastravi curatati
1 telina mare
4 cartofi
2 cepe
6 catei de usturoi
Zeama de la 1 lamaie
1 lamaie pentru servire
30 gr unt
100 ml smantana
Cimbru
Pantrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Ce curata si se spala telina si cartofii.
2
Se pun la fiert in apa cu sare.
3
Se spala pestii deja curatati, se ung cu ulei de masline si se pun intr-un vas de yena pe hartie de copt.
4
Se curata si se toaca ceapa si usturoiul si se adauga compozitia in pesti.
5
Se adauga peste zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel, cimbru si putin ulei de masline, dupa care se dau la cuptor aprox 30-35 min pana ce prind o crusta aramie.
6
Dupa ce legumele sunt fierte, se scurg, se adauga sare, piper, patrunjel, cimbru, untul, smantana si se piseaza pana ce devine omogen.
7
Se serveste pestele cu piure, eventual si un sfert de lamaie pentru cei ce doresc.
8
Pofta buna!