Ev-Dish

Paste din orez cu urechi de lemn

  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi mancare chinezeasca si anume paste din orez cu urechi de lemn. Suna ciudat nu? Cu mana pe suflet va zic ca sunt delicioase. E o specie de ciuperci originara din China (creste pe trunchi de copaci), numele ei stiintific fiind Auricularia auricula-judae. Ele in engleza sunt denumite wood ear fungus, de unde traducerea in limba romana – urechi de lemn. Chinezii le zic ciuperci negre. Urechile de lemn sunt si foarte sanatoase, contin calciu, zinc, fier si potasiu. In medicina traditionala chinezeasca se considera ca ajuta la scaderea colesterolului, la vindecarea racelilor si reduce riscul de infarct. Si mai sunt si gustoase 🙂 Spor la gatit!

Ingrediente

1 punga paste din orez
1 punga urechi de lemn
1 ceapa
4 catei de usturoi
2-3 linguri sos de soya
2-3 lingur smantana
30 gr unt
Sare
Piper
Cimbru
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Ciupercile conform indicatiilor ce le gasiti pe punga, se lasa in apa cald sa se hidrateze aprox. 15 minute. Dupa care se scurg de apa si se taie fasii.
2
Ceapa se curata si se taie solzisori. Se curate si se toaca si usturoiul. Se pun la calit in untul topit intr-un wok. Se adauga ciupercile si se lasa la calit aprox. 10 minute.
3
Separat se fierb pastele dupa indicatiile de pe punga si se scurg. Se adauga peste ciuperci, se asezoneaza si se adauga verdeata. Se adauga sosul de soya, smantana si se lasa pe foc inca 2-3 minute.
4
Paste din orez cu urechi de lemn.
5
Pofta buna!