
Azi mancare chinezeasca si anume paste din orez cu urechi de lemn. Suna ciudat nu? Cu mana pe suflet va zic ca sunt delicioase. E o specie de ciuperci originara din China (creste pe trunchi de copaci), numele ei stiintific fiind Auricularia auricula-judae. Ele in engleza sunt denumite wood ear fungus, de unde traducerea in limba romana – urechi de lemn. Chinezii le zic ciuperci negre. Urechile de lemn sunt si foarte sanatoase, contin calciu, zinc, fier si potasiu. In medicina traditionala chinezeasca se considera ca ajuta la scaderea colesterolului, la vindecarea racelilor si reduce riscul de infarct. Si mai sunt si gustoase 🙂 Spor la gatit!
1 punga paste din orez |
1 punga urechi de lemn |
1 ceapa |
4 catei de usturoi |
2-3 linguri sos de soya |
2-3 lingur smantana |
30 gr unt |
Sare |
Piper |
Cimbru |
Patrunjel |
TI-A PLACUT RETETA? SPUNE-NE PAREREA TA!
Adresa de email nu va fi publicata pe site.