Ev-Dish

Paste de casa cu spanac si ciuperci

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi am chef de ceva deosebit si m-am gandit sa fac paste de casa cu ciuperci si spanac. Pastele de casa m-au cucerit de la prima intalnire. Sunt mult mai gustoase, mult mai sanatoase, inclusiv simti mancarea mai usoara pentru stomac. In plus le poti combina cu tot felul de arome: spanac, boia, curry (astfel prind si o culoare frumoasa). Un element ce pe mine ma ajuta foarte mult la facutul pastelor de casa este masina de taiat. Mi se pare o inventie geniala. O recomand cu toata caldura. Trec la gatit, spor si voua! Era sa uit, va recomand si un vin alb demisec rece la acest fel 🙂

Ingrediente

500 gr faina integrala
5 oua
500 gr spanac preferabil proaspat, dar se poate folosi si congelat
500 gr ciuperci
1 ceapa galbena
1 legatura ceapa verde
5 catei de usturoi
½ pahar de vin alb
½ cana sos de rosii
1 mana de parmezan ras
Ulei de masline
Oregano
Busuioc
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Pentru aluat se incorporeaza in faina ouale, 5 ml ulei de masline si ½ din spanacul tocat marunt.
2
Se framanta pana se obtine un aluat compact si omogen. Daca considerati ca mai este nevoie de faina puteti adauga, mai ales daca puneti spanac ce a fost congelat si contine mai multa apa.
3
Aluatul se inveleste in folie alimentara si se da la frigider aprox. 20-30 min.
4
Dupa aceasta pauza cat sta aluatul in frigider, si aveti timp de un pahar de vin  ne pregatim de taierea lor.
5
Eu am folosit o masina de taiat (care acum mi se pare de neinlocuit in bucataria mea). Se intinde aluatul cu un sucitor, foaia se presara cu faina si se da prin masina.
6
Daca nu aveti masina de taiat, nu e nici o problema. Foaia intinsa se ruleaza si se taie cu un cutit pastele in mod egal.
7
Lasam pastele la uscat pe un ziar si ne apucam de sos.
8
Se curata ceapa galbena, usturoiul si se toaca marunt. Se pun la calit in putin ulei de masline.
9
Intre timp, se curata, se spala si se toaca ciupercile. La fel si cu ceapa verde.
10
Cand ceapa din tigaie devine lucioasa se adauga ciupercile, ceapa verde si spanacul. Se asezoneaza si se amesteca.
11
Se lasa legumele pe foc cateva minute, dupa care se adauga vinul, sosul de rosii, verdeata si se lasa sosul sa scada pana ce prinde consistenta dorita.
12
Intre timp se fierb pastele si se adauga in sos.
13
Se servesc cu parmezan ras presarat.
14
Pofta buna!