Ev-Dish

Paste cu cerneala de sepie cu legume si piept de pui si sos picant

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Paste. Pastele sunt unul din preparatele mele preferate si nu numai, dar si al celor dragi care imi trec pragul casei. Prima oara cand am gatit, copil fiind, cred ca aveam in jur de 14 ani, ghici ce am facut? Paste! Nu am gasit in casa decat paste, smantana si sunca, iar flamanda fiind, am incercat sa fac ceva de mancare, paste cu sunca si sos de smantana. Dupa cat imi amintesc chiar au iesit bune. Acum am trecut la mai multe ingrediente decat la acea varsta desigur, asa ca am gatit paste cu cerneala de sepie cu legume si piept de pui in sos picant. Nu toti sunt impresionati de pastele cu cerneala de sepie, dar mie aroma lor total diferita imi da o nota de noutate in gusturi, si una foarte placuta. Preparatul este o explozie de gusturi diferite: legume, pui, paste, sos, iuteala usoara, imi da senzatia unei calatorii in diferite bucatarii ale lumii. Daca nu sunteti amatori de mancaruri picante, puteti gati reteta si fara ardei iute, ea ramane la fel delicoasa, doar diferita. Reteta imi aduce aminte de seri petrecute privind un film bun si golind oala de paste intre timp. Spor la gatit!

Ingrediente

1 punga paste cu cerneala de sepie
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 ardei iute
1 ceapa
4 catei de usturoi
1 piept de pui dezosat
1 caserola mica de ciuperci
30 gr unt
50 gr parmezan
50 gr smantana
50 gr sos de rosii
Sos de soia
Oregano
Busuioc
Sare si piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se pune apa cu sare la fiert pentru paste. Se adauga pastele cand apa clocoteste. Se fierb ca timp conform instructiunilor de pe ambalaj. Mie una imi plac al dente si le fierb mai putin. Cand sunt gata se scurg in strecuratoare.
2
Legumele se spala si se toaca marunt. De asemenea si puiul se taie cuburi.
3
Untul se pune la topit in tigaia incinsa, dar la foc mic. Se adauga ceapa si usturoiul. Cand devine moale se adauga puiul. Se asezoneaza. Cand puiul e aproape facut se adauga sos de soia dupa gust.
4
Se adauga legumele, sosul de rosii, oregano si busuiocul.
5
Cand e totul aproape gata de adauga smantana si se amesteca bine. Daca sosul vi se pare prea gros, se poate adauga putina apa de la paste si se amesteca.
6
Se amesteca sosul cu pastele si se serveste cu parmezan ras peste.