
Paste. Pastele sunt unul din preparatele mele preferate si nu numai, dar si al celor dragi care imi trec pragul casei. Prima oara cand am gatit, copil fiind, cred ca aveam in jur de 14 ani, ghici ce am facut? Paste! Nu am gasit in casa decat paste, smantana si sunca, iar flamanda fiind, am incercat sa fac ceva de mancare, paste cu sunca si sos de smantana. Dupa cat imi amintesc chiar au iesit bune. Acum am trecut la mai multe ingrediente decat la acea varsta desigur, asa ca am gatit paste cu cerneala de sepie cu legume si piept de pui in sos picant. Nu toti sunt impresionati de pastele cu cerneala de sepie, dar mie aroma lor total diferita imi da o nota de noutate in gusturi, si una foarte placuta. Preparatul este o explozie de gusturi diferite: legume, pui, paste, sos, iuteala usoara, imi da senzatia unei calatorii in diferite bucatarii ale lumii. Daca nu sunteti amatori de mancaruri picante, puteti gati reteta si fara ardei iute, ea ramane la fel delicoasa, doar diferita. Reteta imi aduce aminte de seri petrecute privind un film bun si golind oala de paste intre timp. Spor la gatit!
1 punga paste cu cerneala de sepie |
1 ardei rosu |
1 ardei verde |
1 ardei iute |
1 ceapa |
4 catei de usturoi |
1 piept de pui dezosat |
1 caserola mica de ciuperci |
30 gr unt |
50 gr parmezan |
50 gr smantana |
50 gr sos de rosii |
Sos de soia |
Oregano |
Busuioc |
Sare si piper |